/
  • 18-daagse Kenia groepsreis: Reisprogramma

  • >> Download het volledige reisprogramma in PDF

   Dag 1 Aankomst Nairobi
   Bij aankomst in Nairobi wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van AV Tours en volgt de transfer naar het 67 Airport Hotel, op ca. 10 minuten rijden. Nadat u bent ingecheckt en heeft geïnstalleerd volgt een eerste kennismaking met de groep en de Nederlandse reisbegeleider. Tevens zullen onze collega’s uit Nairobi u welkom heten en gaan we alvast toasten op een mooie reis. Hierna volgt de eerste overnachting in het 67 Airport Hotel

   Dag 2 Nairobi – Lake Naivasha
   Na het ontbijt start de dag met een rit door Nairobi en aansluitend vertrek richting de eerste bestemming van onze reis, Lake Naivasha. Onderweg maken we een ‘stop’ op het View Point voor een schitterend uitzicht diep in de Grote Slenk, the Great Rift Valley en de Mount Longonot. Tijdens deze eerste rit landinwaarts zullen we een eerste glimp opvangen van de veelzijdigheid en de prachtige natuur van dit mooie land. Tegen het einde van de ochtend arriveren we bij de Naivasha Sopa Lodge. Deze mooie, comfortabele en prachtig gelegen lodge is onze “thuis” voor de komende drie overnachtingen. Na de lunch is er de mogelijkheid om even bij te komen van de reis. Een heerlijke wandeling door de mooie ruime tuin, met uitzicht over het meer, of een verfrissende duik in het zwembad behoren tot de opties. Aan het einde van de middag, wanneer de zon iets gezakt is, gaan we per boot het enorme meer verkennen. Lake Naivasha is met name bekend vanwege de fascinerende flora en fauna, de vele nijlpaarden. Daarnaast ziet u met een beetje geluk vele (water) vogels waaronder de Afrikaanse visarend. Na terugkomst in de lodge gaan we genieten van een heerlijk maaltijd en overnachting in de Naivasha Sopa Lodge.


   Dag 3 Lake Naivasha
   *optioneel Lake Nakuru
   Deze dag is naar eigen wens in te vullen in en rondom de lodge. Daarnaast is er de mogelijkheid om op safari te gaan naar het Nakuru National Park (niet standaard inbegrepen). Een bijzonder park met acaciabossen, afgewisseld door grasvlakten en een rijk wildlife: impala’s, buffels, waterbokken, Rotschildgiraffen. Misschien zien we de zeldzame Colobus-monkey (franje-aap). Tijdens een gamedrive rondom het meer spotten we met een beetje geluk de witte en zwarte neushoorn, die hier een speciale bescherming krijgen. Buiten zebra’s en antilopen staat speuren naar de ‘Big Cats’, leeuwen en luipaarden, bovenaan onze wensenlijst. Rond het middaguur genieten we van een picknick lunch op een mooie plek binnen het park waarna we vervolgens verder op zoek gaan naar de vele dieren die hier voorkomen. Als afsluiting van deze avontuurlijk dag brengen we een bezoek aan de Baboon Cliff met uitzicht op het meer. Daarna volgt de korte rit terug naar Naivasha. Diner en overnachting in de Naivasha Sopa Lodge.

   Dag 4 Lake Naivasha – Hell’s Gate National Park
   Na het ontbijt vertrekken we voor een excursie naar het Hell’s Gate National Park. Hier kunnen we wandelen of fietsen over de vlaktes van dit mooie natuurgebied (huur fietsen is excl.) tussen de stijl oprijzende rotswanden, van de in krijtrots uitgesleten kloven van de Great Rift Valley, tussen zebra’s, antilopen en ander (ongevaarlijk) wild. De gids en safaribusje volgen op afstand. De echte fanatieke wandelaars kunnen bij de Central Tower onder begeleiding van een lokale ranger, in de Njorowa kloof, over een smal pad naar de hete bronnen *goede schoenen meenemen. Rond lunchtijd gaan we op deze prachtige locatie genieten van een welverdiende picknicklunch. Na deze “sportieve uitdaging” rijden we terug richting de lodge ̧waar we de resterende uren tot aan het diner kunnen nagenieten van een heerlijke dag. Diner en overnachting Naivasha Sopa Lodge.

   Dag 5 Naivasha – Masai Mara
   Vandaag de afwisselende rit naar Kenya’s bekendste
reservaat, de uitgestrekte savannen van Masai
Mara. We arriveren voor de lunch in het Olumara
Tented Camp gelegen op een unieke locatie. Het
tentenkamp heeft comfortabele tenten met eigen
badkamer en houten veranda’s uitkijkend over een
‘bushy’ kloof langs de smalle Olare River. Over een
avontuurlijke hangbrug tussen de twee oevers
bereiken we het kamp. De tenten hebben een warme
Afrikaanse stijl en deze accommodatie biedt plaats
aan ruim twintig gasten. Direct rondom het kamp is veel wild te vinden. Na de lunch is er tijd om het terrein te verkennen en te genieten van de natuur en wellicht een korte gamedrive in de directe omgeving . Terug in het kamp, om met een drankje te genieten van de zonsondergang, waarna het diner wordt geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Overnachting in het Olumara Tented Camp. 

   Dag 6 Masai Mara Game Reserve
   Een volle dag in de Masai Mara! In overleg met de gids en afhankelijk van waar de grote kuddes zich bevinden, beslissen we samen of we met picknicklunch op pad gaan of terugkomen naar de lodge voor de lunch. De wildspeurtochten gaan door de heuvels en de uitgestrekte savannes tot aan de diepe, met water gevulde kloven. Het water is de reden waarom het wild hier zo graag verblijft en waar we de beste kansen hebben om de ‘Big Five’ te zien -buffel-leeuw-neushoorn-luipaard en de olifant. Bij goed speurwerk van onze gids en wat geluk zien we wellicht de grote trek van duizenden wildebeest (gnoes) die in een bepaalde tijd van het jaar vanuit de Serengeti via de Sandriver de Masai Mara binnenstromen, om tegen eind oktober weer terug te trekken naar de Serengeti. De ‘migration’, een adembenemend schouwspel, dat we zeker niet mogen missen! Bij voldoende tijd brengen we tevens een bezoek aan een traditioneel Masai dorp. Hier kunnen we een glimp opvangen hoe deze Nomadische mensen vandaag de dag leven. Tegen zonsondergang terug naar het Olumara Camp voor het diner en overnachting in de bush!   

   Dag 7 Masai Mara –Machakos
   Op deze laatste dag in de Masai Mara is het na een vroeg ontbijt tijd om afscheid te nemen van het Olumara team, die niets te veel zal zijn om ons verblijf tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Na het afscheid gaan we op gamedrive, de ochtenden
zijn de beste tijd om de ‘Big Cats’ in actie te zien. We nemen lunchpakketten mee om onderweg zoveel mogelijk te genieten van deze mooie locatie. Na de lunch verlaten we de Masai Mara ‘by road’ en rijden we via Nairobi richting Machakos voor een verblijf in het gezellige Amazing Retreat. Na aankomst hebben we voldoende tijd om ons rustig te installeren voor we gaan genieten van een heerlijke maaltijd. Diner en overnachting in Amazing Retreat.

   Dag 8 Manzooni Plains
   Na het ontbijt staat vandaag een lichte wandeling rondom de lodge op het programma. We gaan te voet op zoek naar het klein wild rondom de lodge, deze komen in grote getale voor in dit bijzondere gebied. Tijdens de wandeling hebben we de mogelijkheid om uitgebreid foto’s te nemen, daarbij zal opvallen dat de meeste dieren zich vrij weinig van wandelaars aan zullen trekken. De eventuele “thuisblijvers” kunnen zich prima vermaken rondom de lodge met het bewonderen van de vele vogels en dieren die soms tot vlak bij de lodge zullen komen. In de middag staat een heerlijke lunch voor ons klaar waarna we vervolgens de rest van de middag kunnen genieten van de rustige omgeving en de fraai aangelegde tuin met veel inheemse planten. Diner en overnachting Amazing Retreat.

   Dag 9 Manzooni Plains – Amboseli National Park
   In de loop van de ochtend vertrekken we voor de rit naar het Amboseli National Park en rond lunchtijd komen we aan in het Kibo Safari Camp. Nadat we ons in de ruime tent met inpandige badkamer hebben geïnstalleerd, volgt de kennismaking met het wild rondom Lake Amboseli, een moeras dat dagelijks vele dieren trekt. Bij helder weer hebben we kans op een schitterend uitzicht op de besneeuwde toppen van Afrika’s hoogste berg, de 6000 meter hoge Kilimanjaro. Diner en overnachting Kibo Safari Camp. 

   Dag 10 Amboseli National Park
   Vandaag maken we onze plannen voor de ochtend en middag gamedrives in het park met een veelheid aan wild: waterbokken, antilopen, buffels, gnoes, zebra’s. De grote kuddes olifanten die dagelijks naar het moeras trekken voor voedsel en hun ‘badritueel’, zijn prachtige plaatjes. Exotische watervogels, pelikanen en de visarend maken dit park tot een must voor vogelliefhebbers. Tussen de gamedrives door kunnen we genieten van de prachtige omgeving van het tentenkamp of een verfrissende duik in het zwembad nemen. Maaltijden en overnachting Kibo Safari Camp.

   Dag 11 Amboseli – Tsavo West
   Na een vroege kop thee/koffie gaan we om 06.30 op gamedrive, de beste tijd om de ‘Big Cats’ in actie te zien en veelal mooi licht om prachtige foto’s te maken. Terug naar het kamp voor ontbijt en onze koffers te pakken voor de mooie tocht naar onze volgende bestemming, het Tsavo West National Park. De rit gaat door een ruig berglandschap en zwarte lavavelden waarbij het landschap wordt gedomineerd door de steile Ngulia Hills. Door grasland en Struik savannes, met als eindbestemming het Lumo Community Wildlife Sanctury in de Taita Hills. Tegen lunchtijd arriveren we in de Lions Bluff, met adembenemende uitzichten over de savannen, die overlopen in de uitlopers van de Kilimanjaro. Dit is een nog stil en onontdekt wildgebied met een uniek ecosysteem dat tevens een van de oudste corridors is voor de trek van de olifanten kuddes. De routing van deze imposante dieren loopt pal langs het kamp, dus we hebben een goede kans de ‘rode’ olifanten te zien. Diner en overnachting Lions Bluff Lodge. 

   Dag 12 Tsavo – Lumo Conservancy
   Na het ontbijt maken we onder begeleiding van een gids een natuurwandeling door het Lumo Conservancy. In een rustig tempo lopen we door het fascinerende landschap en maken we kennis met de wereld van de Afrikaanse bomen, bloemen,
insecten en reptielen. Verse sporen ontdekt ? De gids kan ons alles hierover vertellen. Tevens zal hij uitleg geven over de medicinale werking van de vele plantensoorten. Dit wordt in samenwerking met de plaatselijke bevolking uitgevoerd, waardoor ook zij baat hebben bij de bescherming van dit stukje kostbare natuur. Maaltijden en overnachting in de Lions Bluff Lodge.

   Dag 13 t/m dag 16 Taita Hills – Mombasa (strandverblijf)
   Vroeg op pad om wederom te genieten van een 
prachtige ochtendwandeling waarna terug naar de
Lodge voor een ontbijt. We vertrekken al gamedrivend met picknicklunches voor onderweg richting Mombasa, om in de loop van de middag te arriveren in het Ocean Village hotel. Het hotel is heerlijk rustig gelegen aan een prachtig palmenstrand aan de zuidkust van Mombasa en is recentelijk (2014_ geheel verbouwd. Er zijn twee prima restaurants en bij het fijne zwembad kunt u heerlijk relaxen. ’s Avonds verzorgt de Ocean Village Club amusement in een intieme sfeer met optredens van lokale dansers en muzikanten. We verblijven vier nachten op basis van half pension. 

   Dag 17 Mombasa – Nairobi – Amsterdam
   Zoals met alle mooie dingen is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Vandaag staat in het teken van de terugreis. Afhankelijk van de terugvlucht wordt u per transfer naar het vliegveld gebracht. U verlaat Kenia die dag met een schat aan ervaringen, indrukken en mooie belevenissen.

   Dag 18 Thuiskomst

   Afhankelijk van uw terugvlucht arriveert u in de loop van deze dag terug in Nederland.