/
  • Tanzania Adventure: Reisprogramma

  • >> Download het volledige reisprogramma in PDF

   DAG 1 KILIMANJARO
   Bij aankomst  wordt u opgewacht door uw chauffeur/gids, voor transfer(60km) naar de Arumeru River Lodge. Deze gezellige lodge heeft een intiem karakter door de ligging in een schitterende tropische tuin grenzend aan de oever van Lake Duluti. Na check-in volgt een korte briefing voor de volgende dag, waarna overnachting op basis van logies en ontbijt. 

   DAG 2 KILIMANJARO – MANYARA
   Checkout en vertrek voor de rit naar Lake Manyara. Voor de lunch arriveert u in Kirurumu Tented Camp. Deze prachtige lodge ligt op de hoge rotswand van de Great Rift Valley, met uitzicht op Lake Manyara, een sodahoudend meer in de Great Rift Valley. Vanuit de mooie tenten heeft u een magnifiek uitzicht. Tegen 15.30 uur op gamedrive in het Lake Manyara Park, bekend om haar ‘boomklimmende’ leeuwen, een gewoonte ontstaan om aan vervelende insecten te ontkomen. Het park heeft een grote populatie aan vogels. Eind van de dag terug naar de lodge voor diner en overnachting Kirurumu Tented Camp

   DAG 3 LAKE MANYARA - KARATU
   In overleg met uw gids wordt de gamedrive in het Lake Manyara National Park gepland. Onderweg tijdens uw gamedrive geniet u van een heerlijke picknick lunch. In de loop van de middag heeft u de mogelijkheid het bekende lokale marktje te bezoeken in Mto mwa Mbu. Ook staat er een wandeling met een locale gids door de bananenplantages en de directe omgeving, op het programma. Hij kan u veel vertellen over de cultuur en fauna, men kan hier ook fietsen huren (excl.). Aan het einde van de middag keert u terug in uw lodge voor het diner en overnachting Kirurumu Tented Camp.

   DAG 4 MANYARA – NGORONGORO CRATER
   Vanuit Karatu de korte afstand naar de beroemde Ngorongoro Crater. Langs een steile weg rijdt u naar beneden, de krater in met een doorsnede van 18 km, waarin een zeer gevarieerd wildlife te vinden is. Volle dag gamedrive met picknicklunch aan de Hippo-Pool, waarbij de roofvogels precies weten wanneer het lunchtijd is en zullen proberen de lunch met u te ‘delen’! Tegen zonsondergang langs de steile kraterrand omhoog, naar de Rhino Lodge, voor diner & overnachting. 

   DAG 5 NGORONGORO – SERENGETI NATIONAL PARK
   Check-out en vertrek, door de Ngorongoro Highlands, naar het Serengeti National Park. Bij interesse een kort bezoek aan de Ol Duvai Gorge, een ‘prehistoric place’, met opgravingen van dr. Leakey naar de ‘homo sapiens’, de eerste rechtop staande mens. Met picknicklunch rijdt u wild speurend door naar de onovertroffen weidsheid van de Serengeti met haar boeiende wildlife. Hier zijn de beste kansen om de Big Five -buffel, leeuw, olifant, luipaard, neushoorn- te vinden. Eind van de middag arriveert u in het mooie Kati Kati Camp, een klein mobiel tentenkamp gelegen in de uitgestrekte Serengeti Plains, op de plaats waar het meeste wild te vinden is. Het kamp biedt comfortabele tenten met eigen badkamerfaciliteiten en een unieke kans om van een ‘echte’ safari ervaring te kunnen genieten. In een gezellige dinertent in het midden van het kamp, worden de maaltijden geserveerd. ‘s Avonds kunt u met een hapje en drankje genieten van de Afrikaanse nachten. Diner en overnachting Kati Kati Camp

   DAG 6 SERENGETI NATIONAL PARK
   Na het ontbijt op gamedrive door de Serengeti, met de typerende ‘kopjes’, kale rotsformaties die de glooiende grassavannes van de Ndutu of de Central Plains onderbreken. Afhankelijk waar de migratie is. Hier treft u hopelijk de grote kuddes gnoes en zebra’s, die tussen de grenzen van de Serengeti en de Masai Mara trekken, altijd op zoek naar voedsel. Eind van de dag terug naar het kamp. Maaltijden en overnachting Kati Kati Camp.

   DAG 7 SERENGETI – KARATU
   Vertrek met picknicklunches om al gamedrivend de Serengeti te verlaten en alle kansen en tijd te benutten, zoveel mogelijk wild te spotten. Over de route langs de Ngorongoro Crater rijdt u richting Karatu, waar u overnacht in de Country Lodge. Deze kleinschalige accommodatie is gezellig en knus ingericht. Na aankomst in de lodge heeft u wellicht nog de tijd voor een verfrissende duik in het zwembad of kunt u een boekje lezen op uw veranda. Diner en overnachting Country Lodge.

   DAG 8 KARATU – TARANGIRE NATIONAL PARK
   Vroege check-out voor de rit door een prachtig heuvellandschap, met een subliem uitzicht over Lake Manyara, met het Tarangire Park als eindbestemming. Het landschap in dit park is bijzonder. Heuvels met enorme baobab bomen afgewisseld door kloven en ravijnen. Hier verblijven grote kuddes olifanten, welke door hun grote aantallen niet altijd de vriendelijkste zijn! Ook hier ziet u geregeld leeuwen ‘in de boom’ loerend op alles wat beweegt… Bij de moerassen vindt u vooral een grote diversiteit aan watervogels. Gamedrivend arriveert u voor de lunch in de Osupuko Lodge,een mooi gelegen, kleinschalige accommodatie, aan de rand van het Tarangire park. Hier zult u overnachten in knusse cottages ingericht in een geheel eigen stijl, met een mooi ingerichte badkamer en een douche ‘in de open lucht’. Vanaf uw terras heeft u een mooi uitzicht op het landschap. Er is een fijn zwembad direct voor het restaurant. Na de lunch is er tijd om te relaxen en tegen vier uur gaat u samen met uw gids weer wildspeurend door het park, om terug te zijn tegen zonsondergang. Na een drankje op het terras, het diner en overnachting in de Osupuko Lodge

   DAG 9 TARANGIRE National Park
   Een laatste safaridag die in overleg met uw gids gevuld wordt met ochtend en middag gamedrives in het Tarangire National Park. Na de lunch is er ruim tijd om te relaxen en van deze mooie locatie te genieten van het uitzicht. Diner en overnachting in de Osupuko Lodge.

   DAG 10 TARANGIRE – ARUSHA
   Na een rustig ontbijt is het tijd om te pakken voor vertrek en check-out. Gamedrivend verlaat u het park voor de betrekkelijk korte rit retour naar Arusha,om te lunchen in het aardige Shanga Restaurant. Hier vindt u een locale werkplaats voor slechtzienden en slechthorenden, waar de mooiste glaswerk objecten worden vervaardigd en die u desgewenst kunt bekijken en zelfs kopen! Hiermee steunt u dit prachtige initiatief. Na de lunch gaat de rit door naar de Arumeru River Lodge, waar u de trip ook startte. De rest van de middag kunt u zelf invullen met diverse activiteiten die de lodge verzorgt: bezoek aan een koffieplantage of een nature walk langs de oever van Lake Duluti, of het bezoeken van een African Village. De receptie zal u graag adviseren (kosten excl). Eind van de dag verzorgt uw gids de transfer naar Kilimanjaro Airport voor uw retourvlucht naar Amsterdam of andere bestemming.