/
  • Uganda Hoogtepunten: Reisprogramma

  • >> Download het volledige reisprogramma in PDF

   DAG 1 ENTEBBE - KAMPALA
   Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur/gids, voor transfer(40km/ 1 uur rijden) naar Makindye Country Lodge. Na check-in volgt een korte briefing voor de volgende dag, waarna overnachting op basis van logies en ontbijt.

   DAG 2 KAMPALA – MURCHISONS FALLS
   Vandaag staat er een lange rit landinwaarts op het programma. U rijdt dwars door de groene binnenlanden van Uganda (ca 7 uur). Onderweg maakt u een leuke korte stop bij Ziwa Rhino Sanctuary. Waarna u op het einde van de middag aankomt bij de Murchisons Falls. Dit is een van de mooie wondere plekken van Uganda. De voornaamste reden van deze bijzondere plek is dat de Nijl hier samengeperst wordt en door een zeer smalle kloof moet. Dit brengt niet alleen een fantastisch natuurgeweld met zich mee (wat u van zeer dichtbij kunt aanschouwen) maar levert ook een uniek natuurgebied waar vele diersoorten voorkomen. Met name vogelliefhebbers zullen het hier absoluut naar hun zin hebben. Nadat u bent ingecheckt en geïnstalleerd kunt u genieten van het diner en overnachting in Pakuba Lodge.

   DAG 3: MURCHISONS FALLS (INCL. GAMEDRIVE EN BOOTTOCHT OVER DE NIJL)
   Een vroege ochtend gamedrive, de perfecte tijd om het grootwild actief bezig te zien. U heeft kans om leeuwen, olifanten, giraffen en misschien zelfs luipaarden te spotten. ’s Middags maakt u een leuke boottocht waarbij u niet alleen een geweldig uitzicht heeft over de watervallen. U zult ook langs de kant van de rivier vele diersoorten zien waaronder veel vogels, nijlpaarden en krokodillen. Begin van de avond terug naar de lodge voor diner en overnachting in Pakuba Lodge.

   DAG 4: MUNCHISONS FALLS - HOIMA
   Na een rustig en ontspannen ontbijt brengt u een kort bezoek aan het hoogste punt van de watervallen. Eventueel is er tijd voor een extra boottocht over de Nijl (excl). U vaart dan in de richting van het Albert meer of langs een mooie route door het regenwoud waar u aansluitend met een gids een korte wandeling maakt. Afhankelijk van uw ochtendprogramma heeft u ofwel een picknick lunch enroute, of u arriveert tegen lunchtijd bij u overnachtingsadres van die dag. De rest van de middag heeft u tijd om te relaxen, waarna overnachting op basis van logies en ontbijt in Hoima Cultural Lodge.

   DAG 5: HOIMA – KIBALE FOREST
   Na het ontbijt reist u verder af richting het zuiden met als eindbestemming Kibale Forest, het land van de chimpansees. Na aankomst in deze prachtige omgeving kunt u zich op uw gemak installeren en alvast een korte wandeling maken rondom de lodge. De lodge is gelegen in een prachtig natuurgebied en rondom de lodge is het een komen en gaan van vele diersoorten. Overnachting in Chimps Nest (diner excl).

   DAG 6: KIBALE FOREST – CHIMPANSEES TRACKING
   Vandaag staat één van de absoluut hoogtepunten van deze reis op het programma, u gaat onder begeleiding van een lokale gids een mooie wandeling maken door het Kibale Forest National Park. De jungle met de grootste concentratie apen in Oost Afrika. De bekendste van de 13 soorten die hier voorkomen is de chimpansee, onze meest naaste verwant. Andere primaten soorten die in Kibale Forest leven zijn onder andere de black and white Colobus, Blue monkey, Grey cheeked mangabey, Red tailed monkey, Baviaan en de zeldzame I’Hoest’s monkey. Verder leven er vele vogelsoorten en ander klein wild. De wandeling duurt ca. 3 uur en rondom de lunch bent u terug in de lodge. Optioneel kunt u een hele dag chimpansee tracking ter plaatse bijboeken. ‘s Middags kunt u rondom de lodge nagenieten van een ongetwijfeld onvergetelijke ervaring of een bezoek brengen aan een lokaal dorpje. Overnachting Chimps Nest. (overnachting op basis van logies en ontbijt). 

   DAG 7: KIBALE FOREST – QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK
   Na het ontbijt is het mogelijk een wandeling te maken rondom de Bigodi Swamp. Dit moeras biedt een thuis aan ongeveer 137 vogelsoorten en heeft een rijke vegetatie, zoals wilde palmen, polita vijgen en de overheersende papyrus. Daarna rijden we langs de mystieke Rwenzori Mountain Range naar Queen Elizabeth National Park. Al gamedrivend rijdt u door het Nationale park op zoek naar olifanten, buffels, bushbucks, Uganda Kobs, antilopen, Warthogs, en vele anderen. Na de lunch installeert u zich in uw lodge. Uw gids zal rond vier uur klaar staan voor een gamedrive. Aan het begin van de avond keert u terug naar de lodge. Overnachting op basis van logies en ontbijt in Enganzi Lodge. 

   DAG 8: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK
   Na een vroeg ontbijt gaat u op gamedrive, de beste tijd om de ‘Big Cats’ in actie te zien. In de loop van de ochtend terug naar de lodge waar u even kunt ontspannen. Geniet na de lunch van een unieke 2 uur durende boottocht over de Kazinga Channel. Dit natuurlijke kanaal van 42 kilometer lengte verbindt Lake Edward en Lake George. Deze boottocht voert door mogelijk de grootste concentratie nijlpaarden en biedt een uitstekend platform voor fotografie, vogel spotten en om het wild aan de waterkant te zien. Het uitbundige vogelleven is kleurrijk en overweldigend, met meer dan 550 verschillende soorten. Aan het einde van de middag terug naar de lodge voor overnachting in Enganzi Lodge. (excl. diner)

   DAG 9: QUEEN ELIZABETH N.P. – ISHASHA
   Na het ontbijt, gaat de rit naar het zuiden naar de Ishasha regio, het gebied van de “tree climbing lions”. Ook heeft u hier grote kans om de luipaard, giant forest hog, buffel, olifanten, defassa waterbuck, Uganda Kob, topi, bushbuck en vele andere dieren te zien. Eind van de dag arriveert u bij de Ishasha Jungle lodge. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt.

   DAG 10: ISHASHA – BWINDI
   Vanuit Ishasha gaat de tocht gedeeltelijk over een onverharde weg, richting het Bwindi Impenetrable National Park. U zult door het “Zwitserland van Afrika” gebied rijden, ook bekend als de Kigezi Highlands, met kronkelige wegen en terrasvormige bergwanden, op weg naar Bwindi Impenetrable Forest voor de gamedrives. Met alle vulkanische activiteit, zijn de uitzichten in dit gebied adembenemend. Overnachting in het Nshongi Gorilla Resort.(Diner excl.)

   (afhankelijk van de gorilla permits die we hebben, kan het zijn dat we naar een andere locatie uit moeten wijken, accommodatie overnachting van vergelijkbaar niveau)

   DAG 11 BWINDI IMPENETRABLE FOREST – GORILLA TRACKING!
   Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar het startpunt van de Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable Forest voor de briefing van de gids. Hier gaat u op zoek naar de fantastische Berg Gorilla’s – een onvergetelijke ervaring! Vergeet niet om regenkleding, goede stevige wandelschoenen, een verpakte lunch en genoeg water mee te nemen. Wanneer u de gorilla’s bereikt heeft, blijf u samen met uw groepje een uur bij ze, voordat u weer terug gaat naar de lodge. Afhankelijk van de tijd en bij voldoende energie, kunt u ter plaatse een begeleide wandeling maken naar grotten waar de Pygmeeën leefden, of naar de locals om te zien hoe zij leven, hun eten verbouwen en hun gebruiken zien. U kunt uiteraard ook heerlijk relaxen en nagenieten van deze bijzondere ervaring bij de lodge. Diner en overnachting in Nshongi Gorilla Resort. (Diner excl.)

   DAG 12 BWINDI IMPENETRABLE FOREST
   Vandaag staat er een rustdag op het programma. U kunt eventueel een optionele excursie maken zoals bv. een natuurwandeling door Bwindi, een “primate” of “bird” walk of, als u er nog niet genoeg van heeft, een tweede gorilla tracking (allen excl.). Diner en overnachting in Nshongi Gorilla Resort. (Diner excl.)

   DAG 13 BWINDI- LAKE BUNYONYI
   Na het ontbijt gaat u door de hooglanden naar Lake Bunyonyi, het diepste en volgens velen ook het mooiste meer van Uganda. U verblijft deze dag op een prachtig eiland in Natures Prime Island. ’s Middags kunt u kiezen uit een van de vele activiteiten die hier te doen zijn zoals bijvoorbeeld het maken van een natuurwandeling, vogels speuren, kanoën of heerlijk zwemmen in het meer (alle activiteiten zijn optioneel en excl). Overnachting op basis van logies en ontbijt. 

   DAG 14 LAKE BUNYONYI – LAKE MBURO
   Vandaag staat Lake Mburo op het programma. Een mooi gebied dat bekend staat als een vogelrijk gebied en om de vele luipaarden die hier regelmatig gezien worden. Na de lunch kunt u uw eigen middagprogramma invullen. U gaat of op gamedrive of u maakt een boottocht op het meer. Aan het einde van de middag keert u terug naar de lodge. ’s Avonds, na het diner, tijdens een avond gamedrive op zoek naar de vele dieren die voornamelijk in het donker tot leven komen, waaronder de luipaard! Overnachting in Lake Mburo Safari Lodge. (exclusief diner) 

   DAG 15 LAKE MBURO - ENTEBBE
   Na het ontbijt maken we een nature walk om oog in oog te komen staan met de wildlife. Het is ook mogelijk om een game drive te maken. Daarna retour naar Entebbe, voor uw retourvlucht naar Amsterdam of andere bestemming.