/
  • Jambo Kenia: Reisprogramma

  • >> Download het volledige reisprogramma in PDF

   DAG 1 AMSTERDAM – NAIROBI 
   Vlucht van Amsterdam naar Nairobi. Na aankomst heeft u de mogelijkheid om bij de banken op het vliegveld euro’s om te wisselen naar Kshilling. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw chauffeur/gids, voor transfer naar het Boulevard Hotel. Tijdens de briefing voor de volgende dag, kunt u heerlijk genieten van een welkomstdrankje. overnachting op logies en ontbijt. 

   DAG 2 NAIROBI – LAKE NAKURU NATIONAL PARK
   Na het ontbijt start de dag met een rit door Nairobi en aansluitend vertrek  richting Lake Nakuru met een ‘stop’ op het View Point, voor een schitterend   uitzicht diep in de Grote Slenk, the Great Rift Valley en de Mount Longonot.Het park is bekend vanwege de roze flamingo’s en pelikanen. De gamedrives gaan rondom het meer, en door uitgestrekte acaciabossen. Het heeft een rijk ‘Wildlife’: impala, buffel, waterbok, Rotschildgiraffe en de neushoorn, waarvan er hier zeker zestig leven. Buiten de kuddes zebra’s en antilopen staat boven aan de ‘lijst’ het speuren naar de ‘Big Cats’ leeuwen en luipaarden, waarvan er meerdere in dit park leven en mogelijk spot u de zeldzame Colobus-monkey, de franje-aap. Na een bezoek aan de Baboon Cliff met fraai uitzicht op het meer, arriveert u in de Lake Nakuru Lodge, waar u zult overnachten in een de Luxe room, mooi gelegen op de uitlopers van een heuvel, met uitzicht over het park, het meer en het wild rondom de lodge. Diner en overnachting. 

   DAG 3 NAKURU - NAIVASHA
   Na ontbijt check-out, waarna de korte rit (1uur) via Lake Elementeita, naar Lake Naivasha voor check-in de Naivasha Sopa Lodge. Deze lodge ligt op een mooie locatie, waarbij de tuin direct aan het meer grenst. De middag is ter vrije besteding en voor degene die in de lodge blijven: de lodge organiseert boottrips, u kunt er paardrijden, tennissen etc. (excl). Kortom een goede plek, om de reis een rustig verloop te geven. Maaltijden en overnachting in de Naivasha Sopa Lodge.

   DAG 4 NAKURU – MASAI MARA
   Vroeg op en na het ontbijt, op weg voor de afwisselende rit naar Kenya’s bekendste reservaat, de onovertroffen Masai Mara. Hierbij passeert u het Masai handelsstadje Narok, waar de kleurige rode kleding voor prachtige beelden zullen zorgen. Denkt u er wel aan uw gids te vragen waar en wanneer u foto’s kunt maken, want dit nomadenvolk is hier niet altijd op gesteld. Langzaam gaat het door Masai bewoonde gebied, over in een stoffige weg door de heuvels en bereikt u tegen lunchtijd uw bestemming voor deze dag, de Mara Sopa Lodge, waar u zult overnachten in zeer ruime rondavels met uitzicht over de glooiende savannen. Na check-in en de lunch, tijd om deze mooie accommodatie te verkennen en misschien van het fijne zwembad gebruik te maken. Tegen vier uur volgt de middag gamedrive door de heuvels in de directe omgeving waarna terug naar de lodge voor een drankje op het terras, om te genieten van de zonsondergang. Daarna diner en overnachting in de Mara Sopa Lodge.            

   DAG 5 MASAI MARA GAME RESERVE
   Een volle dag in de Masai Mara! In overleg met uw gids en afhankelijk van waar de grote kuddes zich bevinden, beslist u samen of u met picknicklunch op pad gaat of terugkomt naar de lodge voor de lunch. De wildspeurtochten gaan door de heuvels en de uitgestrekte savannes tot aan de diepe, met water gevulde kloven. Het water is de reden waarom het wild hier zo graag verblijft en waar u de beste kansen heeft om de ‘Big Five’ te zien -buffel-leeuw-neushoorn-luipaard en de olifant. Bij goed speurwerk van uw gids en wat geluk ziet u wellicht de grote trek van duizenden wildebeest (gnoes) die in een bepaalde tijd van het jaar vanuit de Serengeti via de Sandriver de Masai Mara binnenstromen, om tegen eind oktober weer terug te trekken naar de Serengeti. De ‘migration’, een adembenemend schouwspel, dat u zeker niet mag missen! Diner en overnachting in de Mara Sopa Lodge.

   *excursie aan een Masai-dorp, het nomadenvolk dat volgens oude tradities met hun grote kuddes vee, tussen het wild leeft  (inclusief) 

   DAG 6 MASAI MARA - NAIROBI – AMSTERDAM
   Misschien nog een vroege (6.30)  gamedrive, de beste tijd om leeuwen ‘in actie’ te zien. Terug voor het ontbijt en check-out, de tocht gaat via de Masai stad Narok, terug naar Nairobi, waar u afhankelijk van de tijd bij een hotel wordt afgezet voor een drankje, of direct door naar de luchthaven, op tijd voor check-in op uw retourvlucht naar Amsterdam of andere bestemming.