/
  • Lion King Kenia: Reisprogramma

  • >> Download het volledige reisprogramma in PDF

   DAG 1 NAIROBI
   Bij aankomst in Nairobi staat uw chauffeur/gids u op te wachten voor transfer naar het Boulevard Hotel. Tijdens een welkomstdrankje heeft u een briefing, waarna overnachting op basis van logies en ontbijt.

   DAG 2 NAIROBI – MASAI MARA
   Na het ontbijt vertrek met volledige AV Tours kampeeruitrusting, ruime 2-persoons tenten, matrasjes en een kok voor het bereiden van de maaltijden. Onderweg een ‘stop’ bij een viewpoint voor het uitzicht in de Rift Valley en de Mount Longonot, waarna de afwisselende rit naar Kenya’s bekendste wildpark de Masai Mara. Met lunch en-route arriveert u in de middag op het tentenkamp. De tentjes worden opgezet en daarna volgt uw eerste ‘gamedrive’ tot zonsondergang. Er wordt overnacht op een bestaand kamp, met eenvoudige sanitaire voorzieningen. Het kamp wordt beschermd door een doornhaag èn de locale Masai als bewaking. Na de warme maaltijd onder de Afrikaanse sterrenhemel, napraten bij het kampvuur (avonden soms kil) overnachting Mara Campsite.

   DAG 3 MASAI MARA GAME RESERVE
   In overleg met uw gids beslist u of u met picknicklunch op pad gaat of terugkomt naar het kamp voor de lunch (afhankelijk waar de kuddes zich bevinden). Na een vroege kop thee/koffie om 6.30 u. op gamedrive, de beste tijd om leeuwen ‘in actie’ te zien. De wildspeurtochten gaan door de heuvels met uitgestrekte savannes en diepe, met water gevulde kloven, waar u grote kans heeft om de ‘Big Five’ te zien -buffel-leeuw-neushoorn-luipaard en olifant. Maar ook de grazende kuddes van vele soorten antilopen blijven boeiend. Eind van de middag terug naar het tentenkamp waar de kok u opwacht met een heerlijke boven een houtvuur gekookt maaltijd. Overnachten op de Mara campsite.

   DAG 4 MASAI MARA – LAKE NAIVASHA
   Misschien nog een laatste vroege gamedrive, terug naar het kamp voor het ontbijt en het gezamenlijk afbreken van de tenten. Hierna verlaat u gameviewend de Masai Mara met picnicklunches, naar de volgende bestemming Lake Naivasha. Rond het middaguur arriveert u op een van de Campsites aan de oever van het meer. Na het opzetten van de tent vertrekt u naar  het dichtbij gelegen Hells Gate National Park, voor een Nature-walk òf mountainbiken (fiets excl.) tussen de hoog oprijzende rotswanden van de Rift Valley. Met een ranger loopt u over een smal pad in de Njorowa kloof, met warme bronnen. Eind van de middag, terug op de Naivasha Campsite. De kok maakt voor u een heerlijke warme maaltijd op een kampvuurtje, waarna overnachting aan de rand van het meer.

   DAG 5 NAIVASHA – LAKE NAKURU NATIONAL PARK (einde kampeergedeelte)
   Na een vroeg ontbijt vertrek met picknicklunch naar het Lake Nakuru Park, bekend door de roze flamingo’s en pelikanen en gaat u op gamedrive rondom het meer en door uitgestrekte acaciabossen. Dit park heeft een rijk ‘Wildlife’: impala, buffel, waterbok, Rotschildgiraffe en de neushoorn, waarvan er hier zeker zestig leven. Buiten de kuddes zebra’s en antilopen staat boven aan de ‘lijst’ het speuren naar de ‘Big Cats’ leeuwen en luipaarden, waarvan er meerdere in dit park leven en mogelijk spot u de zeldzame Colobusmonkey, de franje-aap. Achterin de middag verlaat u het park en rijdt naar Nakuru, waar u via een zandweg net buiten Nakuru, naar de Menengai Crater, waar u in het Maili Saba Camp aankomt. Dit kleine tentenkamp ligt op een unieke plek aan de rand van de vulkaankrater, met een schitterend uitzicht. Op het terrein worden tevens hotelopleidingen gegeven voor Kenyaanse jongeren. Ons inziens een geweldig initiatief ! Check-in uw tent met eigen badkamer, tijd om te genieten van deze locatie. Diner en overnachting in het Maili Saba Camp

   DAG 6 NAKURU - SAMBURU GAME RESERVE
   Vroege start voor de lange rit door uitgestrekte koffie- en theeplantages richting Nyahururu. Na een korte stop bij de Tomson Falls gaat de tocht door het mooie heuvellandschap van de Aberdare Mountains, uitlopers van de Mount Kenya. Hierna via Isiolo op de ‘Highway to Ethiopië’, een mooie verharde weg naar het droge warme noorden, hetSamburu Game Reserve. Voor de lunch  arriveert u in de Samburu Sopa Lodge, gelegen op een heuvelrug, met een waterpoel voor de lodge. Deze fraaie lodge heeft afgeronde cottages in ‘aardetinten’, geheel in Samburu stijl. De kamers met  eigen badkamer en veranda zijn smaakvol ingericht. Na de lunch tijd om te relaxen bij het zwembad en om vier uur op gamedrive in dit, qua natuurschoon, een van de mooiste parken van Kenya. Tegen zonsondergang terug naar de lodge voor dineren in de open lucht. 

   DAG 7 SAMBURU RESERVE
   Na een vroege (06.00u) kop thee/koffie op weg voor de ochtend gamedrive, waarna terug voor een uitgebreid ontbijt. Dat het wild op het heetst van de dag in de schaduw kruipt, is reden voor u hetzelfde te doen bij het zwembad! In de noordelijke parken vindt u bijzondere diersoorten zoals: Grevy-zebra, netgiraffe, spiesbok en gerenuk en een goede kans kuddes olifanten tijdens hun dagelijkse badritueel in de rivier te zien! In dit gebied heeft u de beste kansen op de grote katten, in de galerijbossen aan de rivier de luipaarden en het open veld als perfect jachtterrein voor de cheeta (jachtluipaard).’s Middags om vier uur een laatste gamedrive. Tegen zonsondergang is het spannend om met een drankje bij de drinkpoel, af te wachten of het wild zich laat zien. Maaltijd en overnachting in de Samburu Sopa Lodge.

   DAG 8 SAMBURU – MOUNT KENIA
   Na het ontbijt verlaat u de Samburu, met een stop op de evenaar voor een simpele proef die het aardmagnetisme bewijst. Daarna volgt een actief deel van de safari: wandelen op de hellingen van de Mount Kenya. Nadat de auto een dichtbegroeid bergpad heeft gevolgd, staat u op 2100 meter hoogte voor een koloniaal huis met veranda, de Castle Forest Lodge. Een unieke plek voor sportieve mensen die een eenvoudige banda, met elektriciteit op solar en olielampen en een open houtvuur voor de koele avonden, waarderen. Kuddes olifanten op de heuvel bij de lodge en in de omringende bossen zijn geen zeldzaamheid. Bij helder weer lijkt het of u de besneeuwde toppen van de Mount Kenya aan kunt raken! Lunch op de veranda van de lodge en ’s middags een wandeling met gids langs kristalheldere beken en watervallen direct achter de lodge. Warme maaltijd en overnachting.

   DAG 9 MOUNT KENIA
   Na het ontbijt op weg voor een volle dagwandeling op de flanken van de Mount Kenya onder begeleiding van een ranger en een gids. De picknicklunch wordt meegenomen vanuit de lodge. De minder sportieve, kunnen van de plek genieten of visspullen huren en hun geluk beproeven om forel te vangen, of  paardrijden. De wandelaars zien mogelijk apen, exotische vogelsoorten en misschien bushbocks of antilopen. Verse olifant- of buffelsporen? ..uw gids kent het gebied en weet precies wat te doen! Eind van de middag voldaan terug naar de Castle Forest Lodge. Met een drankje aan de bar of op de veranda, tijd om na te praten over de safari avonturen.  De warme maaltijd wordt opgediend in de gezellige eetkamer met open haardvuur, waarna overnachting in de Castle Forest Lodge.

   DAG 10 MOUNT KENYA – NAIROBI – AMSTERDAM
   Na een rustig ontbijt, in de loop van de ochtend check-out en terug naar Nairobi. Afhankelijk van het luchtschema misschien nog een drankje, waarna transfer naar het vliegveld, op tijd voor uw retourvlucht naar Amsterdam, Mombasa of andere bestemming.