/
  • Luxe fly in safari Kenia: Reisprogramma

  • >> Download het volledige reisprogramma in PDF

   DAG 1 AMSTERDAM - NAIROBI
   Dagvlucht van Amsterdam naar Nairobi. Na aankomst volgt transfer naar het Mayfair Hotel. Tijdens het welkomstdrankje wordt u welkom geheten en is er een korte briefing voor de volgende dag, waarna overnachting op basis van logies en ontbijt. 

   DAG 2 NAIROBI – SAMBURU
   Na het ontbijt wordt u opgehaald voor transfer naar het vliegveld van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar het droge halfwoestijn gebied, hetSamburu Game Reserve. Bij aankomst wordt u door een gids/chauffeur van de lodge opgewacht en al gamedrivend arriveert u voor de lunch in het exclusieve   Samburu Ashnil Camp. Na de lunch heeft u alle tijd om heerlijk te ontspannen en te relaxen aan het zwembad. U wordt vervolgens tegen vier uur verwacht voor de middag gamedrive. Tijdens uw gamedrive gaat u op zoek naar de vele wilde dieren die in dit gebied voorkomen. Qua natuurschoon is Samburu een van de mooiste parken van Kenya. Aan het einde van de game drive, tegen zonsondergang,  terug naar de lodge voor diner en de overnachting in het Samburu Ashnil Camp. 

   DAG 3 SAMBURU – BUFFALO SPRINGS GAME RESERVE
   Na een vroege (06.00u) kop thee/koffie, uw geluk beproeven op de ochtend gamedrive, waarna terug voor een uitgebreid ontbijt. Lange morgen gamedrives zijn in dit park niet gebruikelijk, daar ook het wild in de schaduw kruipt op het heetst van de dag. Reden voor u om hetzelfde te doen bij het zwembad! Inde noordelijke parken vinden we de bijzondere diersoorten zoals de: Grevy-zebra, netgiraffe, spiesboken gerenuk en een goede kans kuddes olifanten tijdens hun dagelijkse badritueel in de rivier te zien! In dit park heeft u eveneens de beste kansen op de ‘Big cats’; de luipaarden vindt u vooral in de galerijbossen langs de rivier en het open veld is het perfecte jachtterrein voor de cheeta (jachtluipaard). Na de middag gamedrive terug naar de lodge om bij zonsondergang met een drankje te genieten van deze prachtige omgeving. Diner en overnachting inde Samburu Ashnil Camp.

   DAG 4 SAMBURU - SWEETWATERS
   Na het ontbijt wordt u gebracht naar de lokale airstrip voor uw vlucht naar Nanyuki, waar u opgewacht zult worden door het personeel van  het Sweetwaters Tented Camp. Dit is een private gameranch met activiteiten zoals: walking-safaris, nacht gamedrives en paardrijden (excl). Tijdens de gamedrive (wildspeuren) bezoekt u Jane Goodall’s Chimpansee Sanctury. Hier genieten bedreigde en verwaarloosde chimpansees speciale bescherming. De luxe tenten liggen rondom een drinkplaats, waar u vanaf uw veranda uitzicht heeft op het komen en gaan van het wild bij de poel. Na de lunch, tijd om te ontspannen om vervolgens tegen vier uur aan uw gamedrive te beginnen. Tegen zonsondergang terug naar de lodge voor diner en overnachting in Sweetwaters Tented Camp 

   DAG 5 SWEETWATERS - MASAI MARA 
   Na een vroege gamedrive en het ontbijt volgt de check-out, waarna u wordt gebracht naar de airstrip voor uw rechtstreekse vlucht naar de Masai Mara. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur/gids met een 4Wd Landcruiser van het tentenkamp, waarna aansluitend op gamedrive met picknicklunch voor onderweg of een lunch in het tentenkamp. De rit gaat door heuvels met uitgestrekte savannen en met water gevulde kloven, reden waarom het wild hier zo graag verblijft. In de Mara heeft u de beste kans op de ‘Big Five’ buffel-leeuw-luipaard-olifant-neushoorn. Aan het eind van de middag check-in het Olumara Tented Camp, een comfortabel tentenkamp, waar u zult overnachten in een ruime twee persoonstent met eigen badkamer en houten veranda  uitkijkend over een ‘bushy’ terrein, omzoomd door de Olare River. Over een avontuurlijke hangbrug tussen de twee oevers bereikt u het kamp, terwijl de Masai uw bagage dragen. De tenten zijn ingericht in een warme Afrikaanse stijl en de accommodatie biedt plaats aan ruim twintig gasten. Nadat u zich heeft geïnstalleerd in uw tent, tijd om te relaxen waar u met een drankje kunt genieten van de zonsondergang. Het diner wordt geserveerd in de sfeervol ingerichte dinertent.                  

   DAG 6 MASAI MARA GAME RESERVE
   Deze dag wordt  in overleg met uw gids ingevuld; bijvoorbeeld ’s morgens vroeg met picknicklunch op pad voor een volle dag gamedrive, of twee gamedrives op een dag en de lunch in het tentenkamp. Uw gids zal er alles aan doen u op plaatsen te brengen met het meeste wildlife, waarbij hij de oevers van de Mara River af zal speuren naar nijlpaarden en krokodillen en geen kans onbenut zal laten u dichtbij het wild te brengen. Bij goed speurwerk van uw gids en wat geluk ziet u de grote trek van de wildebeest (gnoes) die in een bepaalde periode van het   jaar met duizenden vanuit de Serengeti de Masai Mara binnen stromen. Een adembenemend schouwspel, dat u niet mag missen.. Tegen zonsondergang terug naar het tentenkamp voor een drankje in de open lounge en genieten van de  geluiden van de Afrikaanse nacht. Diner en overnachting in het Olumara Camp. * U kunt een Masai-dorp bezoeken en zien hoe dit nomadenvolk met grote kuddes vee, volgens eeuwenoude tradities leeft tussen het wild (inclusief). * een nature walk met een Masai gids is exclusief en kunt u ter plaatse regelen.

   DAG 7 MASAI MARA - NAIROBI
   Na een vroeg ontbijt op gamedrive, de beste tijd om de ‘Big Cats’ in actie te zien. Tegen lunchtijd terug naar het kamp. Na de lunch is het tijd om uw koffer te pakken en afscheid te nemen van het Olumara team, die niets te veel zal zijn om uw verblijf in het kamp tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Check-out voor transfer naar de Mara Airstrip, voor vertrek rechtstreeks naar Nairobi. Bij aankomst in Nairobi wordt u, afhankelijk van uw volgende bestemming, gebracht naar een  hotel waar u de mogelijkheid heeft om even op te frissen en u klaar te maken voor de vlucht. In het hotel is geen kamer gereserveerd maar u kunt  gebruik maken van de gemeenschappelijke faciliteiten. Aan het begin van de avond volgt de  transfer naar het vliegveld van Nairobi voor uw vlucht  naar Amsterdam of  volgende bestemming.